12.9.10

style your title gadget & date + time with background & blockquote

segala pictures dlm nie membesar secara auto, klik saje ok :D
hi you guysss ! nk kotak2 mcm title kt gadget saye tuu x?? yg cmnie :


1

2

3

4

5

6



benda nie simple je, nmpak byk sbb aku bg byk contoh jenis kotak dia :)


okay, yg aku taw 6 jenis nie je, tp boleh diubah kalau korg PANDAI tukar nombor kt kod nie nanti. kalau xreti jgn memandai2 ok ! hee ~


mula !


design > edit HTML > tick expand widget template


gune Ctrl F utk cari kod nie h2 {


bila dh jumpa, scroll bwh siket & jumpa kod nie kn text-transform: uppercase;


paste kod nie bwh text-transform: uppercase; tadi



border: 2px solid #FF6699;
  -moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;
background: url(URL BACKROUND BLOCKQUOTE);


yg HIJAU tuu warna border. tukar la ikut suke k. yg 2px tu tebal border.


cmnie bile korg paste :






kalau nk ubah jenis2 kotak tuuuuu, korg ubah yg kotak merah mcm atas nie dgn kod2 nie :


PILIH LAAA :) *refer cth yg aku upload 6 ats tuu k :


1 :  yg mcm aku bg kod td. xpyh ubh dah la


2 : -moz-border-radius-bottomright: 50px;
border-bottom-right-radius: 50px;

3 : -moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;
border-bottom-right-radius: 50px 25px;

4 : -moz-border-radius-bottomright: 25px 50px;
border-bottom-right-radius: 25px 50px;

5 : -moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;

6 : -moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;


siap ! preview dulu. kalau ok, save ! done ! tak paham tanye k ! senang2, aku wtkn jehh. huahua


p/s : kalau u all ade cara lebih mudah bgtaw ehhh. sbb tak semua blog JADI bila wt kn. weee ~ nie pun stlh sekian lama baru aku jmpa cara yg ssuai ngn template akuu. credit to HER :)

10 comments:

  1. yg border tu xsilap..tulis border: je
    dah jadi ats,bwh,kiri kanan

    ReplyDelete
  2. weee, bagus la kalau sng lgy cmtu :) hahah. gud gud :)

    ReplyDelete
  3. mia.lia : thx ! weeee ~ dh ubh ponn

    ReplyDelete
  4. aisyah.. lya xbleh bt la.. cdey nya..
    tlg rep kat chat bOx sy k..
    hOpe awak bleh tlg sy..

    ReplyDelete

 
This Blog Is Designed By MySelf@Aisyah